«

»

Dec
05

Archos Internet Tablet 70 – Upgrade naar Froyo (Android 2.2)

Afgelopen week heeft Archos eindelijk de upgrade naar Froyo uitgebracht die geïnstalleerd kan worden op de Archos Internet Tablet 70.

Het proces van upgraden was een behoorlijke meevaller, uiteindelijk duurde het downloaden bijna langer dan het upgraden.

Maar daarna werd het toch wat ingewikkelder. De originele Google Apps 4 Android die ik neergezet had hier, werkt niet met Froyo. Dus hiervoor heb ik even creatief lopen doen, en uiteindelijk een andere (unstable, do not use, this will destroy your device) binary gevonden, die eigenlijk vlekkeloos werkt, en te downloaden is vanaf deze plaats. Nadat deze geïnstalleerd is, en het tablet opnieuw is opgestart, is de Android Market weer gewoon beschikbaar.

Zo bijvoorbeeld ook de Skype cliënt, die ik nog steeds niet fijn vind werken. Voor tekst chat gaat het goed, maar werkelijk een gesprek is moeilijk te doen, vind ik.

De veranderingen ten opzichte van de Android 2.1 versie hiervan zijn te vinden op deze link. Maar kort samengevat komt het erop neer:

Version 2.0.54 – Android “Froyo” 2.2.1 – November 30th, 2010

 • Higher performance: just in time compiler (JIT) technology makes applications run up to 5 times faster than previous Android “Eclair” 2.1 firmwares
 • Enhanced Microsoft Exchange support: it is now possible to synchronize contacts and calendar events
 • Allow to install more 3rd party applications by installing them on the storage memory (for applications that supports it)
 • Video: movie information and cover retrieval in video file info dialog
 • Multiple selection mode is now always enabled in the file manager
 • External bluetooth GPS receivers are now supported
 • Better assistance is provided in the tethering wizard to pair with cell phone using bluetooth DUN profile (smart APN detection)
 • OpenVPN is now supported
 • Slideshow support for network shares has been added to Gallery and Photoframe applications
 • Photoframe: full screen picture can now be displayed on double tap when in floating image mode
 • Manual white balance setting has been added in Camera application
 • Faster USB write transfer
 • Battery: more accurate battery charge estimation
 • Audio: improved compatibility with android audio stream volume management (voice/music/ringtone etc.)
 • Orientation: fixed compatibility issue with some applications working with inverted accelerometer axis

Nu valt onder andere ook te zien dat er veranderingen zijn in de camera applicatie. Nu is de camera die hierin zit sowieso al van een uiterst belabberde kwaliteit, maar echt een verbetering vind ik het niet eigenlijk. Ter voorbeeld heb ik een foto gemaakt hiermee (na de Froyo upgrade), en dat is de foto die hiernaast staat. Let daarbij op dat de foto inderdaad in spiegelbeeld is. (Klik op de foto voor de volledige grootte.)

Wat verder een vervelend dingetje is. In Froyo is Flash ondersteund, maar Archos is momenteel nog niet gecertificeerd om Flash mee te leveren. Dus… Nog steeds geen out of the box Flash ondersteuning.
Wat dat betreft word ik eigenlijk steeds negatiever over de ondersteuning die Archos levert.

Daarnaast had ik van diverse fora begrepen dat een task killer (zoals ATK) niet meer noodzakelijk zou moeten zijn in Froyo. Behalve dan bij dit tablet. Het geheugen loopt zo ongelofelijk snel vol, en applicaties blijven er ongeveer in hangen. De enige methode om vervolgens nog snel verder te kunnen is eigenlijk nog steeds het killen van de apps met een task killer als ATK.

Aangezien ik het idee krijg dat veel mensen op zoek zijn naar een methode om een aantal dingen voor elkaar te krijgen, zal ik nog wat artikelen maken waarin ik een aantal dingen stap voor stap zal beschrijven.

2 comments

 1. rob says:

  Hallo ik hoop dat jij me kam helpen ik heb de archos 70 internet hij is geupgrade ik heb flashplayer10 er op gezet maar nog steeds kan ik geen films van youtue of zo kijken ik weet niet meer wat te doen wat doe ik verkeerd

  MVGR RGerrits

 2. Icheb says:

  Hoi Rob,

  Moet zeggen dat ik niet direct een idee heb. Al viel het mij op dat bij mij inderdaad ook youtube niet meer werkte na de upgrade, en de ‘gehackte’ market.

  Archos heeft weer een nieuwe firmware update uitgebracht een paar dagen geleden, dus daar ben ik nu een beetje mee aan het vechten.
  Ik zal dit ook even testen, als ik het werkend krijg, schrijf ik er wel even een artikeltje over :) .

  Groeten,
  Sebastian

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>