«

»

Nov
28

Na een week gebruik: De HTC Desire-Z

Inmiddels heb ik deze telefoon iets meer dan een week. Jammer genoeg nog steeds met T-Mobile simkaart, maar goed, bestelling voor SIM Only van KPN is de deur al uit gegaan.

Direct al nadat ik ermee aan de slag ben gegaan kwam ik tot de conclusie dat het grootste stuk van Android 2.2 (Froyo) zodanig handig werkt dat je zonder handleiding direct weet hoe alles werkt.

Wel is het zo dat HTCsense.com niet altijd heel erg goed werkt, dus het is wel grappig dat je vanaf de website allerlei dingen kan, maar echt een enorm voordeel van de telefoon vind ik het niet.

Het grootste nadeel van deze telefoon is dat er over een aantal zakelijke features toch nog niet enorm is nagedacht, en dat de accuduur serieus enorm slecht is. Zo is er geen ‘snooze’ functie aanwezig die op ongeveer een zelfde methode werkt als je bijvoorbeeld bij Windows Mobile (of Outlook) gewend bent.

Daarnaast is het vervelend dat de standaardgeluidsset die erop aanwezig is, het eigenlijk allemaal ‘net niet’ is. En vraag ik me af of er nou nog nooit iemand geweest is die ooit zichzelf heeft afgevraagd of het niet mogelijk is om op basis van de globale locatie waar je bent bijvoorbeeld automatisch beltonen te veranderen of je telefoon op trilstand te zetten.

In mijn volgende posts zal ik meer informatie geven over de problemen die ik ben tegengekomen, en hoe ik deze (tot nu toe) heb opgelost. Verwacht dus absoluut geen hardware reviews van mij, deze staan al op Tweakers.net en op bijvoorbeeld Andoidplanet.

4 comments

 1. De eerste paar dagen: Archos Internet Tablet 70 » Icheb's blog says:

  [...] « Na een week gebruik: De HTC Desire-Z [...]

 2. Arie says:

  Locatie-afhankelijke dingen doen: Tasker
  Sowieso een top app om van alles te automatiseren op je telefoon.

  HTCSense.com zou ik lekker links laten liggen. Automatisch backuppen van SMS kun je met een app naar je Google Apps account, dat is al automatisch voor contacten en mail natuurlijk.
  Anti-diefstal regel je met Prey.

  Accuduur werd bij mij na een paar dagen stukken beter. Heb na een dag (12 uur) met browsen, bellen en gamen zo’n 70% over. Tis Li-Ion, dus gewoon zo vaak mogelijk opladen en misschien eens per maand eens leegmaken om de batterijindicator te hercalibreren.

 3. Arie says:

  Nog 1 tip betreffende batterijgebruik. Als je echt tekort komt kun je een tweede, grotere batterij kopen. Een zelfde soort batterij met grotere capaciteit wordt door HTC zelf gemaakt voor de Evo4G. Er zijn uiteraard ook third party alternatieven als je durft ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>